Home
Miłosna dieta
Bryant Theodore, MSW Self Discipline In 10 Days. How To Go From Thinking To Doing
Christie Agatha Tajemnica Sittaford
McMaster Bujold, Lois MV7, Cetaganda
02 Kristi Gold W ramionach szejka
Loius L'Amour Valley of the Sun
Red_Hat_Enterprise_Linux 4 Security_Gu
Wielka wygrana Julie Garwood
Mandy M. Roth simmering seductions
Coughlin William Kara śÂ›mierci
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • anusiekx91.opx.pl

  • [ Pobierz całość w formacie PDF ]

    zastygniecia galaretki jajka przechowujemy w lodowce.
    SEREK A'LA TOPIONY (FAZA P)
    250 gr chudego twarogu, łyżeczka sody oczyszczonej, sól, przyprawy wg uznania
    ser rozkruszyć w miseczce, wymieszać z soda, przykryć talerzykiem i zostawić na 24
    godziny. Po tym czasie masę przelać na posmarowaną oliwą patelnię teflonową i
    przesmażyć mieszając (żeby nie było grudek), posolic przelać do czegoś i włożyć do
    lodówki.
    Jeśli lubicie serek topiony to polecam ten sposób,a jeśli wolicie coś bardziej twardego
    to ja dodałam na patelnię ,jak już ser się rozpuści 2 rozbełtane jaja i mieszając
    zagotowałam.Wyszedł ser żółciutki i twardszy,można go kroić na kanapkę.Przy
    smażeniu można dodać drobno pokrojoną szynkę, pieczarki, koperek szczypiorek i co
    się chce, wtedy mamy serek smakowy A obok sera,to brązowe to czips serowy który
    powstał podczas smażenia serka (to coś co przypiekło się do patelni)Chrupiące i
    JAJKA FASZEROWANE
    10 jaj
    1 jajko surowe
    nieduża łyżka oleju (5g)
    pęczek cieniutkiego szczypiorku
    zmielone otręby pszenne lub owsiane
    sól, pieprz do smaku
    Jaja ugotować na twardo i wystudzić. Ostrym nożem przekroić jajka wzdłuż i ostrożnie
    wyjąć żółtko i białko ze skorupek. Jajka posiekać dość drobno długim nożem.
    Posiekane jajka przełożyć do miski. Wrzucić do masy poszatkowany pęczek
    cieniutkiego szczypiorku. Wbić jedno surowe jajko i porządnie masę wyrobić
    drewnianą łyżką. Doprawić do smaku. Na końcu wlać niedużą łyżkę oleju (5g),
    ponownie wyrobić masę. Tak przygotowaną masą wypełniamy skorupki od jajek.
    Wypełnione połówki jajek obtaczamy w zmielonych otrębach i smażymy na patelni
    posmarowanej olejem na małym ogniu do momentu aż otręby nabiorą złotego koloru.
    Można je jeść na gorąco, ale pyszne są również na zimno.
    Wątróbka z papryką
    2 wątróbki drobiowe
    puszka pomidorów
    5 małych pieczarek
    1 papryka słodka
    1 cebula
    pieprz, sól, oregano lub bazylia (według gustu)
    Wątróbki pokroić na małe kawałki i zrumienić na patelni przetartej olejem na
    ręczniku.
    Cebulkę poddusić.Pieczarki i paprykę usmażyć razem dolewając odrobinę
    wody.Wszystko razem połączyć na patelni.Dodać pomidory z puszki, przyprawić
    do smaku i gotowe.Spożywać na ciepło.
    Chlebek Dukana lekko modyfikowany:
    na blaszkę podłużną 30cm na 12cm
    3 łyżki do zupy otrąb pszennych
    6 łyżek do zupy otrąb owsianych
    1 opak.(135 g) serka homogenizowanego 0%
    1/2 paczki drożdży
    1/2 szkl. mleka
    2 całe jajka
    3-4 łyżki mąki kukurydzianej
    kilka kropli aromatu śmietankowego
    Otręby miksować przez 1 minutę, aby otrzymać rodzaj mąki. Mleko lekko zagrzać,
    rozpuścić drożdże, odstawić do wyrośnięcia (dla lepszego wyrośnięcia drożdży można
    dodać odrobinę cukru).Zmielone otręby przesypać do pojemnika i dorzucić wszystkie
    pozostałe składniki. Wymieszać ciasto. Mąka kukurydziana stanowi zagęstnik, ja
    dodałam 4 łyżki i konsystencja była jak ciasto na lane kluski.Przelać ciasto do formy
    (ja wysmarowałam blaszkę odrobiną margaryny i obsypałam mąką kukurydzianą -po
    upieczeniu wyszło z blaszki bez problemu, ale można blaszkę wyłożyć papierem do
    pieczenia). Piec w piekarniku nagrzanym do 230-250 st.C przez 25 minut.
    Nie wiem dlaczego słabo wyrasta (może otręby nie rosną), ale jest bardzo smaczny.
    Myślę, że dziennie można zjeść 1/3 tego chlebka -wyjdzie 3 łyżki otrąb i trochę więcej
    jak 1 łyżka m. kukurydzianej.
    Filety Rybne Inaczej (Faza P)
    3 kostki filetów rybnych
    1 łyżka ostrej musztardy
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka drobno posiekanych korniszonów
    sól,pieprz
    Filety ułożyć w wysmarowanym olejem lub parafiną półmisku żaroodpornym i zapiec w
    piekarniku w 230 st.ok.15 min.Wyjąć z piekarnika,odlać powstały płyn.W misce
    wymieszać musztardę i jogurt,doprawić solą i pieprzem.Wrzucić korniszony.Przykryć
    filety sosem,ponownie wstawić do piekarnika na 10 minut.
    CUKINIA NADZIEWANA (FAZA P+W)
    2 małe cukinie
    10 dag.mielonego miesa drobiowego albo wołowego
    pomidor
    zabek czosnku
    mała cebula
    oregano
    pieprz,sól
    Cukinie przekroić wzdłuż na połówki,wydrążyć miąższ.Miąższ,pomidor,cebulęi czosnek
    drobno posiekać,wymieszać z mięsem,doprawić.Napełnić farszem połówki cukinii.Piec
    w rozgrzanym piekarniku przez ok.20 minut.Podawać z sosem
    pomidorowym,posypane koperkiem lub natką pietruszki
    Zapiekanka (FAZA P+W)
    1 pierś z kurczaka
    kilka różyczek kalafiora
    kilka różyczek brokuła
    20-30 dag pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 średnia cebula
    1 pomidor
    mały jogurt naturalny
    1 łyżeczka chrzanu
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    1 łyżka przyprawy gyros-kebab
    czosnek granulowany lub surowy
    Fileta kroimy w paseczki, cebulę w kostkę, paprykę w kostkę. Kalafior i brokuł
    gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki kroimy w paski i dusimy na niewielkiej ilości
    wody. Fileta z cebulą i papryką smażymy na teflonie z przyprawą gyros-kebab, w razie
    potrzeby podlewając odrobina wody. Kurczaka przełożyć do żaroodpornej formy, na to
    ułożyć różyczki kalafiora i brokuła, posypać uduszonymi odparowanymi pieczarkami.
    Na wierzch ułożyc pokrojonego w ósemki pomidora. Jogurt wymieszać z chrzanem,
    przecierem i czosnkiem. Zalać danie. Zapiekać 30 min w piekarniku nagrzanym do
    200 stopni.
    Zapiekanka Kalafiorowa (FAZA P+W)
    1 nieduży kalafior
    1 cebula
    5-6 większych pieczarek
    100 gr szynki z indyka lub innej chudej
    150 gr jogurtu
    1 łyzka koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz czosnek
    Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu kroimy na kawałki pokrojoną
    cebule i pieczarki podsmażamy na teflonie, szynkę kroimy w kosteczkę.
    Jogurt mieszamy z przyprawami i koncentratem.
    Wszystko razem mieszamy (ja jeszcze dosoliłam, bo lubię) i wkładamy w formie
    żaroodpornej na 30 min do piekarnika 200 stopni.
    PLACUSZKI Z CUKINII I PORA (FAZA P+W)
    1 cukinia
    1 por
    4-5 łyżek maki kukurydzianej
    2 jajka
    pęczek koperku
    2-3 łyżek mleka
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, vegeta do smaku
    Cukinię obieramy, usuwamy środek z pestkami i trzemy na tarce o grubych oczkach,
    odciskamy z soku. Pora i koperek drobno siekamy. Do cukinii dodajemy pora, jajka,
    mąkę, mleko i zmiażdżony czosnek. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem
    i vegetą. Dodajemy koperek i dokładnie mieszamy (jesli jest bardzo rzadki dodajemy
    odrobinę mąki). Nakładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron na złoto.
    Podajemy na gorąco.
    FASOLKA SZPARAGOWA Z PIECZARKAMI (FAZA P+W)
    200g fasolki szparagowej żółtej
    200g fasolki szparagowej zielonej
    200g pieczarek
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
    Fasolki obieramy z końcówek i "włosów", gotujemy do miękkości w lekko osolonej
    wodzie, odcedzamy (można pokroić na mniejsze kawałki). Pieczarki kroimy w kawałki,
    podduszamy z cebulą solą i pieprzem, na koniec dodajemy zmiażdżony czosnek.
    Aączymy pieczarki z fasolką, dodajemy sok z cytryny do smaku.
    LECZO (FAZA P+W)
    Składniki:
    Pierś z kurczaka 100 g
    Bakłażan 1 szt. (ok.250 g)
    Cukinia 1 szt. (ok. 250 g)
    Cebula 2 szt.
    Pomidory 2 szt.
    Vegeta, majeranek do smaku
    Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać vegetą i majerankiem, na chwilę odstawić
    do lodówki w międzyczasie: pokroić cebulkę, bakłażana (ze skórą), cukinię (bez
    skóry), pomidory (bez skóry) kurczaka podsmażyć, dodać cebulkę i kiedy kurczak i
    cebulką zarumienią się dolać trochę wody i dusić cukinię i bakłażana dusić dolewająć
    odrobinę wody, a kiedy będą miękkie dodać pomidory oraz wcześniej przygotowanego [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • sdss.xlx.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Jeśli jest noc, musi być dzień, jeśli łza- uśmiech Design by SZABLONY.maniak.pl.