Home MiĹosna dieta Bryant Theodore, MSW Self Discipline In 10 Days. How To Go From Thinking To Doing Christie Agatha Tajemnica Sittaford McMaster Bujold, Lois MV7, Cetaganda 02 Kristi Gold W ramionach szejka Loius L'Amour Valley of the Sun Red_Hat_Enterprise_Linux 4 Security_Gu Wielka wygrana Julie Garwood Mandy M. Roth simmering seductions Coughlin William Kara śÂmierci |
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zastygniecia galaretki jajka przechowujemy w lodowce. SEREK A'LA TOPIONY (FAZA P) 250 gr chudego twarogu, łyżeczka sody oczyszczonej, sól, przyprawy wg uznania ser rozkruszyć w miseczce, wymieszać z soda, przykryć talerzykiem i zostawić na 24 godziny. Po tym czasie masę przelać na posmarowaną oliwą patelnię teflonową i przesmażyć mieszając (żeby nie było grudek), posolic przelać do czegoś i włożyć do lodówki. Jeśli lubicie serek topiony to polecam ten sposób,a jeśli wolicie coś bardziej twardego to ja dodałam na patelnię ,jak już ser się rozpuści 2 rozbełtane jaja i mieszając zagotowałam.Wyszedł ser żółciutki i twardszy,można go kroić na kanapkę.Przy smażeniu można dodać drobno pokrojoną szynkę, pieczarki, koperek szczypiorek i co się chce, wtedy mamy serek smakowy A obok sera,to brązowe to czips serowy który powstał podczas smażenia serka (to coś co przypiekło się do patelni)Chrupiące i JAJKA FASZEROWANE 10 jaj 1 jajko surowe nieduża łyżka oleju (5g) pęczek cieniutkiego szczypiorku zmielone otręby pszenne lub owsiane sól, pieprz do smaku Jaja ugotować na twardo i wystudzić. Ostrym nożem przekroić jajka wzdłuż i ostrożnie wyjąć żółtko i białko ze skorupek. Jajka posiekać dość drobno długim nożem. Posiekane jajka przełożyć do miski. Wrzucić do masy poszatkowany pęczek cieniutkiego szczypiorku. Wbić jedno surowe jajko i porządnie masę wyrobić drewnianą łyżką. Doprawić do smaku. Na końcu wlać niedużą łyżkę oleju (5g), ponownie wyrobić masę. Tak przygotowaną masą wypełniamy skorupki od jajek. Wypełnione połówki jajek obtaczamy w zmielonych otrębach i smażymy na patelni posmarowanej olejem na małym ogniu do momentu aż otręby nabiorą złotego koloru. Można je jeść na gorąco, ale pyszne są również na zimno. Wątróbka z papryką 2 wątróbki drobiowe puszka pomidorów 5 małych pieczarek 1 papryka słodka 1 cebula pieprz, sól, oregano lub bazylia (według gustu) Wątróbki pokroić na małe kawałki i zrumienić na patelni przetartej olejem na ręczniku. Cebulkę poddusić.Pieczarki i paprykę usmażyć razem dolewając odrobinę wody.Wszystko razem połączyć na patelni.Dodać pomidory z puszki, przyprawić do smaku i gotowe.Spożywać na ciepło. Chlebek Dukana lekko modyfikowany: na blaszkę podłużną 30cm na 12cm 3 łyżki do zupy otrąb pszennych 6 łyżek do zupy otrąb owsianych 1 opak.(135 g) serka homogenizowanego 0% 1/2 paczki drożdży 1/2 szkl. mleka 2 całe jajka 3-4 łyżki mąki kukurydzianej kilka kropli aromatu śmietankowego Otręby miksować przez 1 minutę, aby otrzymać rodzaj mąki. Mleko lekko zagrzać, rozpuścić drożdże, odstawić do wyrośnięcia (dla lepszego wyrośnięcia drożdży można dodać odrobinę cukru).Zmielone otręby przesypać do pojemnika i dorzucić wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać ciasto. Mąka kukurydziana stanowi zagęstnik, ja dodałam 4 łyżki i konsystencja była jak ciasto na lane kluski.Przelać ciasto do formy (ja wysmarowałam blaszkę odrobiną margaryny i obsypałam mąką kukurydzianą -po upieczeniu wyszło z blaszki bez problemu, ale można blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia). Piec w piekarniku nagrzanym do 230-250 st.C przez 25 minut. Nie wiem dlaczego słabo wyrasta (może otręby nie rosną), ale jest bardzo smaczny. Myślę, że dziennie można zjeść 1/3 tego chlebka -wyjdzie 3 łyżki otrąb i trochę więcej jak 1 łyżka m. kukurydzianej. Filety Rybne Inaczej (Faza P) 3 kostki filetów rybnych 1 łyżka ostrej musztardy 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka drobno posiekanych korniszonów sól,pieprz Filety ułożyć w wysmarowanym olejem lub parafiną półmisku żaroodpornym i zapiec w piekarniku w 230 st.ok.15 min.Wyjąć z piekarnika,odlać powstały płyn.W misce wymieszać musztardę i jogurt,doprawić solą i pieprzem.Wrzucić korniszony.Przykryć filety sosem,ponownie wstawić do piekarnika na 10 minut. CUKINIA NADZIEWANA (FAZA P+W) 2 małe cukinie 10 dag.mielonego miesa drobiowego albo wołowego pomidor zabek czosnku mała cebula oregano pieprz,sól Cukinie przekroić wzdłuż na połówki,wydrążyć miąższ.Miąższ,pomidor,cebulęi czosnek drobno posiekać,wymieszać z mięsem,doprawić.Napełnić farszem połówki cukinii.Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok.20 minut.Podawać z sosem pomidorowym,posypane koperkiem lub natką pietruszki Zapiekanka (FAZA P+W) 1 pierś z kurczaka kilka różyczek kalafiora kilka różyczek brokuła 20-30 dag pieczarek 1 czerwona papryka 1 średnia cebula 1 pomidor mały jogurt naturalny 1 łyżeczka chrzanu 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 łyżka przyprawy gyros-kebab czosnek granulowany lub surowy Fileta kroimy w paseczki, cebulę w kostkę, paprykę w kostkę. Kalafior i brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki kroimy w paski i dusimy na niewielkiej ilości wody. Fileta z cebulą i papryką smażymy na teflonie z przyprawą gyros-kebab, w razie potrzeby podlewając odrobina wody. Kurczaka przełożyć do żaroodpornej formy, na to ułożyć różyczki kalafiora i brokuła, posypać uduszonymi odparowanymi pieczarkami. Na wierzch ułożyc pokrojonego w ósemki pomidora. Jogurt wymieszać z chrzanem, przecierem i czosnkiem. Zalać danie. Zapiekać 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zapiekanka Kalafiorowa (FAZA P+W) 1 nieduży kalafior 1 cebula 5-6 większych pieczarek 100 gr szynki z indyka lub innej chudej 150 gr jogurtu 1 łyzka koncentratu pomidorowego sól, pieprz czosnek Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu kroimy na kawałki pokrojoną cebule i pieczarki podsmażamy na teflonie, szynkę kroimy w kosteczkę. Jogurt mieszamy z przyprawami i koncentratem. Wszystko razem mieszamy (ja jeszcze dosoliłam, bo lubię) i wkładamy w formie żaroodpornej na 30 min do piekarnika 200 stopni. PLACUSZKI Z CUKINII I PORA (FAZA P+W) 1 cukinia 1 por 4-5 łyżek maki kukurydzianej 2 jajka pęczek koperku 2-3 łyżek mleka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, vegeta do smaku Cukinię obieramy, usuwamy środek z pestkami i trzemy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z soku. Pora i koperek drobno siekamy. Do cukinii dodajemy pora, jajka, mąkę, mleko i zmiażdżony czosnek. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. Dodajemy koperek i dokładnie mieszamy (jesli jest bardzo rzadki dodajemy odrobinę mąki). Nakładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron na złoto. Podajemy na gorąco. FASOLKA SZPARAGOWA Z PIECZARKAMI (FAZA P+W) 200g fasolki szparagowej żółtej 200g fasolki szparagowej zielonej 200g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz, sok z cytryny do smaku Fasolki obieramy z końcówek i "włosów", gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy (można pokroić na mniejsze kawałki). Pieczarki kroimy w kawałki, podduszamy z cebulą solą i pieprzem, na koniec dodajemy zmiażdżony czosnek. Aączymy pieczarki z fasolką, dodajemy sok z cytryny do smaku. LECZO (FAZA P+W) Składniki: Pierś z kurczaka 100 g Bakłażan 1 szt. (ok.250 g) Cukinia 1 szt. (ok. 250 g) Cebula 2 szt. Pomidory 2 szt. Vegeta, majeranek do smaku Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać vegetą i majerankiem, na chwilę odstawić do lodówki w międzyczasie: pokroić cebulkę, bakłażana (ze skórą), cukinię (bez skóry), pomidory (bez skóry) kurczaka podsmażyć, dodać cebulkę i kiedy kurczak i cebulką zarumienią się dolać trochę wody i dusić cukinię i bakłażana dusić dolewająć odrobinę wody, a kiedy będą miękkie dodać pomidory oraz wcześniej przygotowanego [ Pobierz całość w formacie PDF ] |
||||
Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Jeśli jest noc, musi być dzień, jeśli łza- uśmiech Design by SZABLONY.maniak.pl. | |||||